متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تعداد متقاضیان فرزندخواندگی چند برابرِ فرزندان بی سرپرست است

رئیس سازمان بهزیستی کشور شرایط گرفتن حضانت فرزند برای خانواده‌های متقاضی را بیان کرد و با اشاره به تحویل ۲۵هزار فرزند به خانواده‌ها در سال گذشته گفت: اکنون تعداد متقاضیان فرزندخواندگی در جامعه ما چندین برابر بیشتر از تعداد فرزندانی است که داریم.

به گزارش متادخت، سید جواد حسینی با اشاره به مهم‌ترین اقدامات و فعالیت‌های وعده داده شده، گفت: جمکران و حرم حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها پس از مشهد مقدس به عنوان دومین مرکز جمعیتی زیارتی کشور محسوب می‌شود، بنابراین ما در این دو مکان استقرار 2 مرکز اورژانس سیار اجتماعی را تعهد داده‌ایم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: از دیگر تعهدات ما ایجاد یک مرکز اورژانس اجتماعی در شهرستان دهک و مرکز توانبخشی جسمی حرکتی معلولین و 500 فرصت شغلی در مزرعه پنل خورشیدی سایت سالمندان است و در جهت افزایش خدمات اجتماعی استان اجرایی خواهد شد.

وی در تشریح تمام خدمات مراکز توانبخشی معلولان بیان کرد: در مراکز ما خدمات توانبخشی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، بینایی سنجی، پزشکی، سلامت و همچنین خدماتی مبتنی بر امیدبخشی و عزت‌آفرینی به مددجویان و معلولان ارائه می‌شود. مراکز توانبخشی باید به شکل شبه خانواده و روزانه باشند و از هم اکنون مرکزی بیشتر از 50نفر را پذیرش نمی‌کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: معلولان ما می‌توانند در این مراکز حضور داشته باشند، خدمات را بگیرند، توانمندسازی آموزشی پیدا کنند، مهارت بیاموزند و به اشتغال منجر شود، حس برگشت به جامعه را دریافت می‌کنند. این عزیزان انسان‌هایی هستند که باوجود نقص در یک عملکرد جسمی، توانمندی‌های بشدت بیشتری در دیگر اعضا دارند.

حسینی تصریح کرد: بنابراین ما باید با دید دارایی محور به معلولین عزیز نگاه کنیم نه کمبود و نقص محور. همانگونه که مقام معظم رهبری می‌فرمایند برخی از نقص‌ها دیده می‌شود و برخی دیگر دیده نمی‌شود. یکی از رویکردهای ما این است که این توانمندی‌های معلولان را با رویکرد دارایی مبنا به فعلیت برسانیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره تاریخچه تأسیس سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی از سال 1359توسط شهید فیاض‌بخش مولود انقلاب اسلامی شد. از ابتدای شکل‌گیری این سازمان 6 الی 7 مأموریت داشت. جایگاه سازمان معاونت ریاست‌جمهوری بود و شهید فیاض‌بخش مشاور وزیر بود و به هیئت دولت می‌رفت.

وی افزود: به تدریج ما زیرمجموعه وزارت بهداشت و درمان و سپس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درآمدیم. با وجود اینکه ساختار سازمان بهزیستی به نسبت سال 1359 کوچک‌تر شد و موقعیت پایین‌تری پیدا کرد اما مأموریت‌های ما به 160مأموریت متعدد افزایش پیدا کرد. یک ناترازی بین مأموریت‌ها و ساختار و اختیار بوجود آمد.

حسینی در زمینه اقدامات حمایتی از خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی اذعان کرد: ما مأموریت‌های زیادی داریم که زنان سرپرست خانوار، کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست و آسیب‌های اجتماعی را شامل می‌شود البته این حمایت‌ها با رویکرد مشارکت محور، خانواده محور، اجتماعی‌سازانه، پیشگیرانه و توانمند‌سازانه ارائه می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: بخشی از این خدمات با مستمری‌ها و پوشش‌های مبتنی بر اعانه‌ها پیگیری می‌کنیم و بخش عمده‌ای از آن را با آموزش و توانمندسازی و اشتغال اعمال می‌کنیم. یک رویکرد بسیار مهم خانواده محوری است و در رابطه با کودکان تلاشمان بر این است که کودک به خانواده زیستی، یا شبکه خویشاوندان خود بازپیوند شود. درصورت عدم موفقیت این کودکان را به مراکز شبه خانواده و خانواده میزبان ارجاع می‌دهیم.

سال گذشته 25هزار کودک به خانواده‌های زیرصلاح تحویل داده شد

وی در پاسخ به این سوال که شرایط گرفتن حضانت فرزند برای خانواده‌هایی که فرزند ندارند به چه صورت است، گفت: سازمان بهزیستی سال گذشته 25هزار کودک را طبق فرآیندهای بسیار دقیق و علمی به خانواده‌های زیرصلاح تحویل داده است. این خانواده‌ها ابتدا در سامانه‌ مربوطه ثبت‌نام می‌کنند، سپس گواهی‌های صلاحیت خانواده از جمله گواهی سلامت جسمانی، روانی، اخلاقی، پزشکی قانونی، اعتیاد و غیره دریافت می‌شود.

حسینی عنوان کرد: مددکاران اجتماعی ما مصاحبه‌های عمیق و مشاهدات دقیق خود را انجام می‌دهند و گزارش آن ابتدا در یک کمیته و سپس به دستگاه قضائی ارائه می‌شود و این کودکان با حکم دستگاه قضایی به فرزندخواندگی تحویل داده می‌شوند. پس از تحویل 6ماه دوره آزمایشی دارد و خانواده تحت رصد قرار می‌گیرد و در صورت مقبولیت ادامه پیدا می‌کند.

تعداد متقاضیان فرزندخواندگی در کشور چندین برابر بیشتر از تعداد فرزندان است

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: تعداد متقاضیان فرزندخواندگی در جامعه ما چندین برابر بیشتر از تعداد فرزندانی است که ما داریم. به برکت انقلاب اسلامی نسبت به سنوات گذشته تعداد فرزندان در شیرخوارگاه‌ها بسیار کاهش پیدا کرده است، بنابراین ما به تعداد متقاضیان فرزند نداریم.

جمعیت سالمند ایرانی در سال 1430 به 30 الی 33 درصد می‌رسد

حسینی با تأکید بر افزایش رشد سالمندی در کشور درباره ارائه خدمات به آن‌ها تصریح کرد: یکی از مباحث مهمی که ما با جدیت بیشتری وارد شده‌ایم بحث مراکز سالمندان است. ما 4مرکز شبانه‌روزی سالمندان داریم. به‌تازگی یکی از مراکز سالمندان در استان به افتتاح رسید و یک سایت 100هکتاری پایگاه سلامت سالمندان درحال راه‌اندازی است.

وی گفت: روند پر شتاب آمار سالمندان جامعه ایرانی به شدت درحال رشد است. به گونه‌ای که طبق برآوردهای جمعیتی در سال 1430 جمعیت سالمند ایران به 30 الی 33 درصد می‌شود. چنانچه یک کشور به این رقم برسد، به جمیعت سالخورده شدید تبدیل می‌شود. بنابراین سیاست‌هایی که بتواند این جمعیت را پوشش دهد بسیار مورد توجه ما قرار دارد.

انتخاب 10 شهر دوستدار سالمند

رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: ما رصد سالمندان، پایگاه و سامانه سالمندان و انتخاب 10 شهر به عنوان دوستدار سالمند (مناسب‌سازی) و آموزش سالمند از طریق طرح بهزیست محله را در دستور کار خود قرار دادیم. طرح بهزیست محله در دو بخش انجام می‌شود؛ اول آموزش خود سالمند است برای اینکه دوره سالمندی با کیفیتی داشته باشد. دوم آموزش مراقبین و سالمندیاری است که فرزندان، محله و جامعه‌ای که با سالمند ارتباط دارد را شامل می‌شود.

وی عنوان کرد: 63 انجمن فرزانگان در کشور دایر شده که کار آن‌ها ارائه خدمات آموزشی، توانبخشی و سلامت به سالمندان است. ما در جهت تقویت این انجمن‌ها نیز اقدام خواهیم کرد.

حسینی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش ظرفیتی در آزمون فراگیری 11 وجود خواهد داشت، تصریح کرد: افزایش ظرفیت خیر، اما تکمیل ظرفیت بله. به این معنی است که ظرفیت مشخص است و بر اساس قانون 5 هزار نفر ظرفیت داریم. عزیزان شرکت کردند 12 هزار نفر نمراتی کسب کردند. بر مبنای اولویت آن دسته از افرادی که نمرات بیشتری گرفته‌اند استخدام خواهند شد و در صورت انصراف جایگزینی و تکمیل ظرفیت اتفاق خواهد افتاد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ما در سال جدید مجوز آزمون مجزایی برای این 3 درصد اخذ کرده‌ایم که برگزار خواهیم کرد. بسیاری از قبولی‌های آزمون آموزش و پرورش چون برخی شرایط معلمی نداشتند، در حال پیگیری‌ هستیم تا آن‌ها در مشاغل اداری آموزش و پرورش به‌کار گرفته شوند.​

منبع: تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط